fredag 3 november 2006

Idol - om att vara allas tvåa

Haha... börjar bli riktigt intressant att analysera hur idolrösterna fördelas. Till att börja med är det inget mindre än bedrööööövligt att Danny blev tvungen att åka hem idag. Såå illa! Först Linda, och nu Danny. Men så här ligger det till:

Det måste konstateras att visserligen består startfältet nu av fem deltagare, MEN! Och detta MEN är viktigt. Är du allas tvåa så blir du också den som åker ut. Det blir nada röster, trots att "alla" håller resten av fältet bakom dig. Tror man dessutom att du redan sitter säkert är risken ännu större att du får packa väskan.

Lägg till detta att Cissi och Johan med allra största sannolikhet inkasserar pitypoäng. Det är dessutom väääldigt svenskt att ta alla chanser att få pipa till lite mot "etablissemanget", i det här fallet genom att hålla armen om en loser.

Så, viss logik finns det ändå i att Danny fick åka hem idag. Om än en alldeles fantastiskt orättvis logik.

Förmodligen och förhoppningsvis har vi dock snart kommit till punkten när pitypoängen inte hjälper Cissi och Johan. Mönstret är faktiskt precis det samma som tidigare år. Första säsongen åkte Stina ut ungefär i det här skedet, och förra året gjorde Jens samma sak.

//Fred - som hoppas på Nobelpris i idolröstningsanalys

Inga kommentarer: