torsdag 16 november 2006

Fred säger bye for now och vädrar sin iPod

Så... väskan är packad och huvudet är fullt! Det innebär att jag (förmodligen) inte kommer att synas här igen förrän nästa vecka, så bit ihop och håll ut! För att få lite mer innehåll än lite se-nu-till-att-sakna-mig-ordentligt-ömkan tänkte jag ge lite musiktips, det var ett bra tag sedan sist. För självklart är iPoden nyuppdaterad för att klara resan!

Tung rotationslistan rymmer t.ex.:

Måndag-Fredag och Sjung halleluja (och prisa Gud) - Orup
Förstasingel + albumspår från hans nya album Faktiskt som jag faktiskt gillar, trots att det låter exakt som Orup alltid gjort.

Gigolo och The game of love - Helena Paparizou
Två av de få bra spåren på nya albumet, som förutom dessa och tidigare singeln Mambo mest känns överproducerat och ljummet. De är dessbättre riktigt bra.

You know my name - Chris Cornell
Temat till kommande Bondfilmen Casino Royale med den förre Soundgardensången. Lite tuffare än tidigare teman, men med omisskännlig Bondfeeling.

Oh Father (Ali Payami Club Version) och Who (Q-boy) - Linda Sundblad
Kanonmix på singeln som väl ingen missat + albumspår som skamlöst men lyckat rippar Madonnas Into the groove och nästan, men bara nästan, lyckas låta Madonna.

Not over yet - Carnival
Steel drums (vad fan heter det på svenska?) och visselpipor i skön instrumentallåt med The Knifessampling. Sommarkänsla, det borde passa fint i helgen! Ska visst finnas i en vokal version som jag inte lyckats hitta.

Something kinda oooh och I think we're alone now - Girls Aloud
Nya spår på de högljudda tjejernas nya best of-album. Den förra en av årets absoluta partylåtar, den senare en milt uppdaterad version av Tiffanys 80-talshit.

Nobody else like you (Soundfactory Radio Edit) och Calling for you - Evan
Evan gör snygga ballader - men jag gillar dem alltid bäst när de gått ett varv i Soundfactorys mixer och fått ett beat. När ska han få slå igenom på riktigt? Ganska oemotståndligt för ett popsnöre.

Go West - West End Girls
Jag vet. Som obotligt PSB-fan borde jag spy på detta, men jag tycker det är helt oemotståndligt. Dessvärre bara släppt som bonusspår på den japanska utgåvan av deras album. Obegripligt.

Lovelight, Kiss me och She's Madonna - Robbie Williams
I mitt tycke de tre bästa från hans senaste album. Två covers som han lyckas göra helt och hållet till sina, samt ett spår producerat av ovan nämnda PSB.

Nog med recensioner, gillar du ovanstående har du förmodligen också utbyte av:

Faith (Lenny B.'s Faithful Radio Edit) - Leana
Perfect girl - Kim Wilde
Pull shapes - The Pipettes
Land of a thousand words - Scissor Sisters
This is not real love - George Michael feat. Mutya Buena
Rock Steady (Junkyard Mix) - All Saints
My love (No Rap Version) - Justin Timberlake
Chasing cars (Diffusion Radio Edit) - Snow Patrol
I don't know why (I love you) - Brand New Heavies

Ahh... det där får räcka en stund, ut och jaga, dags att sova en stund innan det är dags att dra!

//Fred - signing out

Inga kommentarer: