fredag 3 november 2006

Idol, glögg och navelludd

Fredagkväll! Dags att kolla att man är redo! Fjärrkontrollen laddad och fit? Check! Drink och tilltugg fixat? Check, glögg- och pepparkakepremiär ikväll! Mysbyxorna på? Check, inklusive nog navelludd för en helkväll i soffan. Har till och med gått hardcore ikväll och kollat klippen från genrepen till kvällens unpluggedtema på idolsajten. Det ni... Flamingon är inte ensam på plan! Så här ser det ut;

1 Felicia Brandström
- What can I do/The Corrs
Great, det börjar ju fint med en låt av ett av världens största ickeband. Men Felicia är stabil och lär nog fixa till en nivå lite mer spännande än the Corrs standard, färg-som-torkar-nivån.

2 Erik Segerstedt Knockin' on heaven's door/Bob Dylan
Ok, vi bortser ifrån det fantastiskt ospännande låtvalet, det är fucking VÄRLDSPREMIÄR! Erik blir först i idolhistorian med att kompa sig själv, på piano. Klart han går vidare, men allvarligt, hade han överhuvudtaget varit kvar i tävlingen om han såg ut som säg Sara Wedlund? Vart tog hon vägen förresten?

3 Danny Saucedo End of the road/Boyz II Men
Jag gillar verkligen Dannys mage röst. Nu när Linda inte får vara med och leka längre får han vara min favvo. Grattis Danny! Femtonsekundersklippet från repet lovar gott!

4 Markus Fagervall Don't look back in anger/Oasis
Det ser lite tomt ut på scenen, Don't look back in anger är ingen enmanslåt, den behöver fler snittblommestöd. Men guess what? Markus kompar sig själv. På gitarr. Och eftersom Sverige redan verkar ha bestämt sig för att Markus är en vinnare så sitter han så klart säkert.

5 Cissi Ramsby It must have been love/Roxette
Falsksjungande flata med attityd sjunger sönderspelad svensk hollywoodhit till minne av nyss avslutad relation. Nae... nu får det faktiskt räcka. Inga pitypoäng från mig, nu är det dags att skicka hem henne till Lillbabsland igen.

6 Johan Larsson To be with you/Mr Big
Men allvarligt? Mr Big? Om det inte vore för Cissis försök att få snyftpoäng hade Johan lätt fått min åkahemröst bara på låtvalet. Men ok Johan, du har tur. Vad blir det nästa vecka? En ballad?

Så alldeles utan kristallkula; Cissi och Johan hänger båda lösare än en mjölktand på sista versen, men ikväll blir det Cissi som ryker.

//Fred - som värmer glögg

Inga kommentarer: