onsdag 15 november 2006

Böglobbyn - del ½ programledarduo

De båda inledande avsnitten av SVT's Böglobbyn har fått ganska kritiska reaktioner, trots spridda ljusglimtar. Kritiken har dessutom spretat åt flera håll; Att reportagen bidrar till att sprida fördomar. Att smarta vinklar lämnas att självdö. Att syftet är otydligt. Att gränsen mellan humor och allvar är oklar.

En gallup på AB's hemsida visar dessutom att 26,6% tycker att Sverker har rätt, programmet är fördomsfullt, 6,4% att det är bra program om homosexualitet. Övriga har inte sett det. Någonstans verkar man ha misslyckats.

Idag kom ännu ett tydligt tecken i den riktningen: ena halvan av programledarduon, exdiplomaten Sverker Åström hoppar av. Han menar att programmet är smaklöst, vulgärt och humorfritt och att sammanhanget kommit honom att framstå i löjlig och förödmjukande dager.

Det där sista förstår jag. Han har mest framstått som ett lallande bihang utan en tydlig roll. Om de andra omdömena... ja det är väl en fråga om just smak, men programmet har åtminstone utan tvekan varit förbannat otydligt.

Kvarvarande programledarhalvan, Olle Palmlöf, vidhåller att avhoppet inte kommer att göra någon skillnad för fortsättningen av serien, trots att flera avsnitt återstår att spela in och förklarar avhoppet med att de tydligen har olika smak och att Åström är van att få bestämma.

Bah... undrar det jag. Killar, ni har ju schyssta förutsättningar trots allt, och jag är helt säker på att det kan bli bättre än hittills. Nedslag i enstaka bögars värld utan förklaringar bildar ingen helhet. Man måste inte vara övertydlig, men hittills har bara nya frågetecken bildats. Shape up!

//Fred - som kommer att fortsätta kolla alldeles oavsett, även om det vore roligare att få skriva upp än att såga

Inga kommentarer: