fredag 1 december 2006

Idol - den sista striden

Ikväll är det äntligen finaldags! Erik och Markus ska göra upp om ära, berömmelse och skivkontrakt. Enligt förhandsnacket blir det inte särskilt spännande. Sedan veckor tillbaka har Markus höjts till skyarna vecka efter vecka, och alla snackar om vilken promenadseger han kommer att ta ikväll.

Känns det igen? Förra året hette han Sebastian. Året innan dess hette han Darin. Och vi vet ju alla hur det slutade... Visst pekar allt mot att Markus vinner. Allt utom just att han är favoriten. Så, bli inte förvånade om kvällens och säsongens vinnare är sjukhusvaktmästare(!) och heter Erik. Jag hoppas till och med att det blir så. För jag har svårt att se Markus som popidol. Visst, han sjunger kanon, men är bara såå trist att se på. Erik är inte mitt förstahandsval heller, men om jag tvingas välja mellan de två är valet enkelt.

Veckans skriverier har handlat mycket om att Erik varit däckad av feber och influensa, vilket förmodligen betyder att han varit lite snorig haha...

Ikväll sjunger de tre låtar. Först ett eget val. Erik har valt Queens The show must go on och Markus Coldplays Fix you. Repklippen lovar gott, och de lär ju ha valt en låt de känner sig helt säkra på. Möjligt plus för Erik som valt en låt som är mer känd för en bred publik.

Den andra låten är publikens val bland dem som de redan tävlat med. Åt Erik valde man Bon Jovis Bed of roses och Markus fick Pride (In the name of love), U2's paradnummer. Även här känns det jämnt. Båda gjorde riktigt bra versioner i första rundan, även om jag själv tycker att det är svårt att göra en U2-låt rättvisa om man inte heter Bono.

Till sist sjunger de självklart vinnarlåten, den som ska bli vinnarens första singel. I år heter den Everything changes, som vanligt, efter vad man hittills fått höra, en svullen men rätt menlös powerballad signerad Jörgen Elofsson. Markus har själv sagt att det här inte är hans kopp te, men tror nog han kan göra den rättvisa. För Erik lär den passa som hand i handske.

Så, räkna inte med en promenadseger för Markus. Jag blir inte förvånad om vinnaren heter Erik även om det mesta pekar mot att Markus trots allt ror hem det.

//Fred - som förmodligen kommer att idolrösta för första gången i kväll

Inga kommentarer: