torsdag 12 oktober 2006

The Ark till Melodifestivalen?

Knappt har listan över låtarna till nästa års festival släppts förrän det börjar spekuleras i vilka de fyra jokrarna blir.

Igår var det Ace of base som var på tapeten:
- Det är ett spännande projekt. Får vi ett förslag kommer vi att överväga det, säger Ulf Ekberg.

På ren svenska betyder det:
- Vi har inte lyckats krysta fram en hit på hur länge som helst och börjar bli desperata. Det ser bra ut om vi verkar lite svåra, men ge oss en låtjävel i baktakt så är vi på om nån vill ha oss!

För vem vill ha Ace of base år 2007, drygt tio år efter deras storhetstid? Inte ens då var de något att bli blöt i byxan över på en scen, idag är de bara föredettingar i alla avseenden.

Desto roligare med dagens spekulationer om deltagande från the Ark! Det vore precis typen av joker festivalen skulle behöva! Ett band som aldrig är bättre än när de står på en scen. Med låtar som är allsång för en bred publik utan att kännas mossiga i sammanhanget. De har redan gjort ett gäng låtar som med största säkerhet kunnat ge Sverige topplaceringar i Eurovision Song Contest och de kan helt säkert göra fler. Ett mycket bättre val än Ola Salos gäng är nog svårt att göra. En brasklapp dock - jag vill minnas att det spekulerades om the Ark redan i fjol, men därav blev som bekant intet.

Helena Paparizou i all ära, jag skulle tycka det vore skitkul om hon var med, men jag gillar inte tanken på känslan av att vara billiga copycats om hon skulle gå och vinna.

Har kommit på att jag saknar BWO i årets uppställning. Visst, de var med förra året, och redan då var de med på en jokerplats, men det vore en trevlig repris. Just nu har inte Sverige mycket som kan matcha dem i singlar som låter uppenbart eurovisionmaterial.

Inga kommentarer: