torsdag 6 juli 2006

Sex, HIV och ansvar

Den senaste snackisen verkar vara den 22-åriga tjejen i Göteborg som sålt sex till åtminstone ett hundratal män, trots att hon vet att hon har HIV.

Det är ju odiskutabelt att hon gjort fel, men ändå, det stör mig att alla dessa män framställs som oskyldiga offer för hennes illvilliga smittspridande.

Här skulle det passa fint med en utläggning om det hemska med prostitution, en stilla undran över om männen trodde de träffat en oskuld och sedan krydda med en moralkaka om hur männen sedan förmodat gick hem till sina fruar och flickvänner igen. Men jag hoppar över det.

Det räcker att vi går till dig och mig. Varför är det så svårt att ta eget ansvar? Att se sin egen roll? Face it, har du sex med en ny partner tar DU en risk. Skulle du dra på dig en könssjukdom är det tråkigt, men det finns ingen att skylla på.

Ett exempel: För ett tag sedan var en polare helt vansinnig över att han fått klamydia. Men han var inte förbannad över att han utsatt sig för en risk och åkt dit; han var skitsur på den han fått det av!

Jag är varken en moralkärring eller en pryd oskuld, men inse, riskerna och ansvaret är allas, leker du så gäller lekens regler DIG.

Wake up and smell the coffee!

Inga kommentarer: