måndag 18 september 2006

Fred bloggar valkortisar

Ahh... tillbaka efter en stilla bloggvecka! Kan inte fullständigt ignorera att det varit val, så det får bli några kortisar om det till att börja med. Det är alltså dags att se tillvaron genom blå glasögon i fyra år framöver, vare sig man vill eller inte. Ganska skönt... rött har aldrig varit min färg.

- Så fort jag ser Fredrik Reinfeldt måste jag mota bort en bild av mumintrollet som mitt undermedvetna envisas med att mata fram. Undrar vad det säger om mig. Och om Fredrik.

- Sverigedemokraterna fick 22,3% i kommunfullmäktigevalet i Landskrona. Det är otäckt. På riktigt.

- Nationalsocialistisk front, NSF, valkampanjade på torget här förra helgen, bl.a. genom att vräka ur sig dynga om invandrare. Efteråt tog de sig en pizza på en lokal pizzeria, lika mångkulturell som pizzerior ofta är. Så openminded av dem.

- Undrar om sossarna efter 117 år äntligen vågar välja en kvinnlig partiledare. Det vore inte en dag för tidigt, men frågan är vem det skulle bli i så fall. Hmm... jag är nog alldeles för mycket ickesosse för att ens kunna hitta någon jag vill se på platsen. Oavsett kön.

- QX väljer att vinkla sin analys av valutfallet utifrån antalet öppna HBT-ledamöter. (Fem kommer in, två åker ut.) Känns rätt fånigt. Jag tror inte att förmågan att driva en bra HBT-politik sitter i vilken läggning man har.

- Desto större anledning i så fall att frossa i kristdemokraternas tillbakagång! Jag hoppas resultatet innebär att Yvonne Andersson försvinner från riksdagen. Någon som vet? I så fall ska det firas.

- Till sist; jag är nöjd med att alliansen vann, men största anledningen till att de gjorde det var förmodligen inte att folk tyckte att deras valmanifest var så fantastiskt. Snarare att de var alternativet till ytterligare fyra år med Persson.

Inga kommentarer: