lördag 13 januari 2007

Let's dance - till värsta schlagern

Jag tänkte faktiskt låta bli att skriva om det, det kändes som om jag var sista schlagerfjollan i sajberspejs att vakna, men det går inte att göra våld på sin natur. Eller våld på sitt nörderi. Jag måste helt enkelt nämna Markoolios och Linda Bengtzings hyllning till schlagerklyschor och tonartshöjningar, Värsta schlagern. Ett sjuttiotal spelningar på en knappt vecka talar sitt tydliga språk - någon vill ha Melodifestival! Tror för övrigt det är flest antal spelningar för en låt på en vecka på väääldigt länge.

Det är ännu tre veckor kvar till avspark, men i veckan slängdes ännu en liten godbit ut i alla fall; startordningen. Inte mycket att höja på ögonbrynen över där, jokrar och tippade favoriter fick startnumren 1 och 8, först och sist ut i heaten alltså. Möjligen att man i så fall ser Irma & Uno som favvos. Tråk. Men vad fan, om helvetet får för sig att frysa kanske kanske kanske de lyckas golva på samma skala Linda och Markoolio.

Missade förresten Let's dancepremiären i fredags, vilket är brukligt med det mesta som sänds de kvällarna. Tänker dock ta igen skadan(?) i morgon. Förra säsongen funkade nämligen Let's dance fint som bakistv. Verkar dock som upplagt för en repris, eller vad sägs om följande scenario: Folk stör sig fördärvade över att Lasse Brandeby envist håller sig fast fram till finalen, trots att han inte kan dansa eller ens gör framsteg. Det kan helt enkelt inte gå på något annat sätt. Grattis Lasse.

En sista iakttagelse innan jag hänger mig åt kvällens festande; Visst känns det ok att kalla Agnes för Idol-Agnes och de andra för Idol-Ola, Idol-Erik osv, men att samtliga deltagare i Let's Dance verkar få stå ut med epitetet Let's dance känns rätt fånigt. Let's dance-Malou, Let's Dance-Lasse och Let's dance-Patrik. Är deras tidigare karriärer utraderade?

//Fred - som kör Värsta schlagern. Igen.

8 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Mmm, kan man annat än kapitulera inför Värsta schlagern? Den är genial.

Fred sa...

saom: Nej, det är väldigt svårt att värja sig för den! :-)

Anonym sa...

Håller med. De ska inte kallas Lets Dance-Yvonne och dylikT. Det e ju absurdt. Motverkar ju sitt syfte lite. Man känner ju till tex Lasse Brandeby genom att både höra för och efternamnet. Lets Dance-Lasse e bara strange. Han e ju Kurtan för helvete. Han är för stor för det...

Anonym sa...

Värsta schlagern är den bästa schlagerlåt som gjorts på år och dar, kanske någonsin. :)
Håller helt med dig ang. Let's dance-Malou och så vidare, de blev ju inte kända genom Let's dance precis. Eller ja, vissa kanske... Min pappa frågade vi tre tillfällen under programmet vad den där Mårten sysslade med så nog är Let's dance en grej för B-kändisar och föredettingar. ;)

Barbara sa...

Capralizar hosten nostantisa. Un gentel xirece wolhamanho, aiutam! Os desoli, unq imanga yita.

Fred sa...

Bobby: Ja det där är bara larvigt. Som om kvällspressen är sponsrad av TV4. Eller är den kanske det..?

Ellen: Ja den är riktigt bra, men jag tycker nog den gör sig allra bäst utanför mello, inte i den. Och Mårten ja, vem fan är han?

barbara: Sorry, I didn't get a word of that. In fact, I don't even know which language it's written in. :-)

Jerry sa...

Jag vågar knappt erkänna det, men jag har också snöat in på Värsta schlagern... är ju bara så underbar!

Fred sa...

jerry: Haha.. det är absolut inget att skämmas för!