tisdag 29 maj 2007

Polacker på krigsstigen

Den polska regeringens iver att motarbeta homosexualitet börjar ta sig riiiktigt intressanta yttringar. Att de motarbetar pridefirande och som nyligen, uttalat att man tänker sparka lärare som "marknadsför" homosexualitet är visserligen vidrigt så det räcker och blir över - men samtidigt ganska väntade aktioner med tanke den hållning man deklararerade redan från början. Men nu jävlar tar de i med hårdhandskarna ordentligt... och sätter Teletubbies i skottgluggen!

Barnombudsmannen Ewa Sowinska har nämligen uppmärksammat det faktum att Tinky Winky är längre än de andra teletubbiesarna - och trots det bär han/hon/den handväska! Vilket hon kommenterar med orden Jag har hört att det kan vara en dold homosexuell insinuation.

Så nu har hon tillsatt en utredning för att ta reda på om detta hemska handväskbärande av en lång lila teletubby uppmuntrar barn att bli homosexuella. Om så skulle vara fallet kommer hon att rekommendera tv-kanalerna att sluta sända programmet.

Snälla, kan inte någon berätta för henne att Barbapappa är rosa och kan forma sig till precis. vad. som. helst. och om vilka associationer det kan tänkas ge en livlig fantasi?

Pinsamt Polen!

Media: DN, Expressen
Aftonbladet

//Fred - som drämmer handväskan i bordet

11 kommentarer:

Ponte sa...

Verkar som om polska statsanställda har allt för litet att göra på jobbet. Det måste finnas mängder av stackars barn som far illa av andra anledningar att hjälpa.

Jag sa...

Polens barnombudsman Ewa Sowinska är tydligen inte bekant med sitt lands historia.
Om så vore fallet hade hon nog tänk att polacker som bar en rosa/lila triangeln på armen lik den som "Tinky Winky" i barn-tv-showen "Teletubbies" bär på huvudet. Gasades till döds i förintelselägren i Polen under andra världskriget.

Sowinska befarar att handväskfantasten Tinky Winky är homosexuell.

Att Ewa Sowinska genast vill utrota och förneka Tinky Winky´s existens är kanske inte precis vad Polen eller den fria världen behöver just nu.

Man frågar sig om Sowinska är mest hatisk mot faktumet att det finns en lila figur på tv som heter Tinky Winky han bär handväska eller att det finns minst en liten pojke i varje polsk skolklass som önskar att han kunde göra det.

Mickey Maze sa...

Hi I wonder what you think about, who is the most handsome man?
I wrote about that yesterday.
Mickey Maze
http://nonsexsweden.blogspot.com/2007/05/sexiest-handsome-men-sure.html

Anonym sa...

Jag tycker att ni överdriver lite. Sowinska är inte "hatisk", hon har bara visat att hon är en okunnig ignorant. Och jag hoppas att ni inte tror att NÅGON i Polen håller med henne. Hon har redan delvis tagit tillbaka det hon hade sagt.

Fred sa...

anonym: Hon är långt ifrån ensam i Polen om sin hållning mot homosexualitet. Att påstå något annat är fantastiskt naivt efter senaste årets rapporter om händelseutvecklingen där.

Vad gäller Sowinska påstår hon nu att hon felciterats när det gäller att hon uppmärksammat Tinky Winkys handväska. Vilket inte gör någon skillnad alls eftersom hon står fast vid att utredningen av tv-programmets lämplighet ska göras.

Mats "Shirou" Johansson sa...

Inte konstigt att respekten för andra sjunker för varje år som går om till och med ett högt uppsatta sysslar med diskriminering... =P

Och ja, jag vet, det är ingen nyhet, men det är banne mig de högst uppsatta som syns mest så om de skulle föregå med ett gott exempel skulle nog ganska många följa.

Kim da Costa sa...

"Pinsamt" är verkligen bara förnamnet.

Heliotropen sa...

Det här är ju en ganska gammal story. Tinky Winky outades redan för tio år sedan eller så. Då vill jag minnas att det var det amerikanska bibelbältet som reagerade.

Det är ju för väl att någon granskar populärkulturen ordentligt, annars kanske vi snart skulle sitta där med program där folk har sex i teve, eller ska tävla i vem som kan operera om sig mest eller ... Hm, hur var det nu ...

Anonym sa...

Nej gud förhelvete dra inte in barbapappa.. *asg*

Många barn oxå... Formbar som sjutton...

Fred sa...

heliotropen: Jo, Tinky Winky har ju varit på tapeten förut... Och han är fortfarande bara en Teletubby, varken mer eller mindre. :)

Barbakvinna: Haha... sorry, men han känns minst lika given i det här sammanhanget som Tinky Winky!

Kim sa...

FAAAAAAN! Jag kollade på Teletubbies med min systerdotter för en 7 år sedan och innan dess tänkte jag inte på tjejer. Jäkla TinkyWinky som gjort mig homosexuell! Vi kommer att få en hel generation av homosexuella barn att ta hand om nu ju. Kanske man kan inrätta någon slags heterosexuell anstalt för dessa? Ungefär som i "But I'm a cheerleader"!