fredag 29 december 2006

Melodifestival med onani och Ernst

På annandagen presenterades ju årets jokrar till Melodifestivalen. Det blev inga överraskningar alls. Redan för två veckor sedan kunde ju kvällspressen avslöja namnen; Magnus Uggla, the Ark, Sebastian Karlsson och Uno Svenningsson i duett med Irma Schultz Keller. SVT har helt uppenbarligen problem med en lite väl pratglad medarbetare.

Riktigt nice att man lyckats övertala the Ark att ställa upp! De gör sig utan tvekan bäst på en scen, och glitter och glam saknas knappast heller. Ett lyft! Uggla däremot... visst, han är folkkär av någon skum anledning, men jag har väääldigt svårt att tåla en snubbe på dryga 50 som fortfarande försöker hålla en tonårsrebellimage vid liv. Risk att han går till final, men för mig är fenomenet Uggla obegripligt. Oavsett om det skulle ligga något i skvallret om en duett med Charlotte Perelli. Men inte kan hon väl vara så korkad att hon ställer upp på det? Eller jo förresten. Det finns väl risk för det.

Sebastian känns som ett lite trist jokerval. Tvåa i Idol och ett par schyssta singlar är inga meriter som väger särskilt tungt. Men jag gillar honom, med rätt låt kan han funka. Uno och Irma hör man ingen annanstans än på P4 nuförtiden, men där spelas åtminstone Uno desto mer. På pappret låter upplägget dock som ett riktigt sömnpiller.

Mera skvaller: Idag avslöjar Expressen att Sveriges favvodrugor After Dark tänker ta hjälp av Sveriges gör-det-själv-elit i sin onanihyllning (Åhh) när ni tar saken i egna händer. Med andra ord Mat-Tina, Ernst Kirchsteiger, Bosse Bildoktorn och Martin Timell. Oh. My. God. Där ligger Nick Borgens friidrottstjejjippo rejält i lä. DET vore nåt att skicka till Helsingfors! Eller kanske inte.

//Fred - som plockar fram handarbetet

Inga kommentarer: