lördag 29 september 2007

Kärlek eller våldtäkt, skit samma

Under slutpläderingarna i hovrättsförhandlingarna i det s.k. Stureplansmålet vände visst försvarsadvokat Peter Mutvei ut och in på sig för att försvara sin klient, en av "stureplansprofilerna":

Synen på sexualitet förändras. I dag finns betalkanaler med erotik, gruppsex är ett känt begrepp och det finns äktenskap mellan människor av samma kön. Vi måste förstå de nya referensramarna.

*ironi* Jamen vad fint, Mutvei, där fick du till det! Vilken klockren parallell! Om nu bögjävlarna ska få gå och gifta sig så är det väl inte mer än rätt att din klient ska få våldta brudar! Ett homoförhållande eller en våldtäkt, skit samma! How very openminded of you, nu måste väl alla förstå att din klient bör frias! */ironi*

//Fred - i full fart i uppförsbacken

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det Mutvei säger är rätt - synen på sexualitet är förändrad. Men jag vägrar gå med på att referensramarna därmed förändrats så att mitt vardagsliv ska jämställas med - och rättfärdiggöra - våldtäkter. Känns smått - nej, oerhört - som förtal.

Över till något annat, mycket trevligare: Sydsvenskan har nu haft sin första artikel om nästa års melodifestival! Och jag kan knappt vänta tills det kommer igång igen...

Fred sa...

fredrik: Absolut, visst har synen på sexualitet förändrats, men jämförelsen han gör är både osmaklig och irrelevant.

Och jo, jag såg det. Har inte riktigt fått upp suget igen, men det lär komma! :-)

Anonym sa...

Möjligt att folk har konstigare sexvanor, men lagen är densamma som tur är. Det är fortfarande förbjudet att misshandla någon, oavsett om de är med på det eller inte.

Anonym sa...

Nej jag vet för många fall när tjejer behövt vård efter sex och det inte funnits något att väcka åtal för. Med andra ord: Misshandlas någon i samband med sex behöver skador inte vara misshandel. Det sägs vara för vår rättssäkerhets skull. Några skadade människor är en del av livet tydligen. Eller kanske en följd av brister i synen på sexualitet.