måndag 2 juli 2007

Hunkalooza - eller inte?

Såg på QX att uttagningarna till årets Mr Gay Swedentävlingar är i gång. Jo, tävlingar i plural, för i år är de tydligen två på grund av nåt tjafs om rättigheterna till arrangemanget. Piffig lösning på problemet de kommit på. Eller inte. Vilken titel kommer vinnarna att få? Mr Gay Sweden A och Mr Gay Sweden I? Och vart kommer det att föra tävlingen i fortsättningen? Down the drain förmodligen, eller kanske till och med förhoppningsvis.

För hur kul är den? Trenden verkar nämligen hålla i sig i år också - det verkar fortfarande handla om att rösta fram mr Slät Tonårsgrabb, eller för all del mr Sälkille. Shit så trist! Jag menar... Filip Ekman är säkert jääättesnäll, men mycket mer än en slight resemblance of a man har han inte. Bestämde mig för att frossa loss och göra en djupdykning i skönhetstävlingar för män för att checka om det är lika illa ställt i andra tävlingar av samma sort. Och joo... skönhetstävlingar är fruktansvärt ytliga yada yada förnedrande yada exploitering yada igen, men nu skiter vi i det och kalasar på halvnaket kött en stund i stället.

Vi kan börja med titelhållaren, Mr Gay Sweden 2006, Henrik Lindholm, 19-åringen från Helsingborg som tog hem titeln på Berns ifjol med den sunkiga motiveringen Han är varken fjolla eller superbög, bara en vanlig man som gillar killar. Weee... lyckad kille, vi gör vågen, han är bög utan att det märks. Nej, de lade inte ner tävlingen. Den blev som bekant två.

Titeln gjorde att han sedan fick tävla i Mr Gay Europe 2006 där han blev trea efter vinnaren från Ungern, Nandi Gyöngyösi, som uppnått den aktningsvärda åldern av 29 bast! Närmast antik, eller hur var det nu?


Vad finns det mer för tävlingar? Hade inte riktigt koll på det, men en snabb googling gav att Sveriges största skönhetstävling för män är Sveriges Man som arrangeras av Hänt Extra och fungerar som uttagning till världens största modelltävling för män, Manhunt International.

Årets upplaga av Sveriges Man vanns av 21-årige Egill Arnljotts (t.v.) från Linköping ombord på Viking Lines Mariella i april, med Pandora som konferencier. Manhunt International 2007 gick av stapeln i Seoul i Sydkorea redan i februari. Titeln togs hem av Mr Kina, Jeffrey Cheng (t.h.), och den svenske representanten, 21-årige Alexander Pärleros (nedan t.v.), som blev tvåa i Sveriges Man 2006, blev åtta i finalen.
















Sedan har vi Mr Worldtävlingen, syster(?)tävlingen till Miss World, som arrangeras sporadiskt sedan tiotalet år tillbaka. Den sista mars tävlade killar från 57 länder (dock inte Sverige) om titeln i Sanya, Kina. Vann gjorde 25-årige spanjoren Juan García Postigo (t.h.). Mmm... här börjar det ta sig lite. Åtminstone om han inte vore så förbannat... putsad. Vem pallar med någon som förmodligen hoppar upp ur bingen photoshoppad och klar at any time? Nej, den lilla rundvandringen var rätt beklämmande. Inte en raggarsträng så långt ögat kunde nå.

Här borde jag ha efterlyst nya ideal och en mr Het Pugga Next Door. Å andra sidan vore det rätt korkat. Springer alla andra efter sälgrabbarna borde det väl innebära fler hetingar åt mig? Så fortsätt, please, knuffa fram delfinerna till titlarna.

//Fred - including raggarsträng

3 kommentarer:

  1. Haha, hos mig går en nördig stil hem. Kanske för att jag själv är nördig. Sådana här tävlingar låtsas jag inte om. ;3

    SvaraRadera
  2. haha! den där sista bilden i vitt linne - är det blue steel eller är det blue steel?

    SvaraRadera
  3. tidus: Hmm... nörden i ordets rätta bemärkelse är väl kanske inte min grej, you can have them! ;)

    micke: Hehe... han kan sina saker!

    SvaraRadera